Advocaat faillissementsrecht zakelijk

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat faillissementsrecht zakelijk

Als uw bedrijf in zwaar weer terechtkomt, kunt u terecht bij onze advocaten insolventierecht om uw faillissement te begeleiden of nog te voorkomen. Wij kunnen u ook helpen om een bedrijf failliet te laten verklaren als die uw facturen niet betaalt. Of we proberen om uw vorderingen nog te verhalen op een bedrijf dat failliet verklaard is. Daarnaast worden we door de rechtbank vaak benoemd als bewindvoerder in surseances van betaling en als curator in faillissementen. Wij kennen het faillissementsrecht dus van alle kanten.

Bent u particulier? We kunnen u als particulier ook bijstaan met het minnelijke traject schuldhulpverlening en de WSNP.

Uw bedrijf failliet laten verklaren

U kunt het faillissement van uw eigen bedrijf bij de rechtbank aangeven als u niet meer in staat bent om uw verplichtingen na te komen. U kunt dit zonder de hulp van een advocaat doen. Wij raden u aan om toch eerst met ons te overleggen. Er zijn vaak nog mogelijkheden om een faillissement te voorkomen. Of er zijn betere manieren om uw bedrijf te beëindigen. Wij onderhandelen bijvoorbeeld met uw schuldeisers om een deel van de schuld kwijt te schelden. Bel ons gerust om te overleggen.

Er is faillissement aangevraagd voor uw bedrijf

Heeft één van uw schuldeisers faillissement aangevraagd voor uw bedrijf? Dan kunt u hiertegen in verweer gaan. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van dit proces. Vaak zorgt het contact met de wederpartij voor inzicht dat een faillissement voor meer schade zorgt dan een goede betalingsafspraak of het deels kwijtschelden van de schuld.

Een faillissement aanvragen voor een ander bedrijf

Worden uw facturen niet betaald, ook niet na meerdere herinneringen? Dan kunt u een faillissement aanvragen. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. Wij kijken kritisch met u mee: is een faillissement inderdaad de beste optie om uw vordering te verhalen? Of zijn er nog andere mogelijkheden? We adviseren, bemiddelen, onderhandelen of procederen voor u.

Een faillissement voorkomen

Laat geen kostbare tijd verloren gaan en schakel ons in een vroeg stadium in. Dan kunnen we een faillissement misschien nog voorkomen. We gaan op zoek naar de oorzaak van de problemen. En we verkennen de mogelijke oplossingen. Zo bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor herstructurering of herfinanciering van uw bedrijf om een faillissement te voorkomen. Ook onderhandelen we voor u met de curator, de bank, de fiscus, crediteuren en alle andere betrokken partijen.

Een doorstart maken met uw bedrijf na een faillissement

Het plan om na het faillissement een doorstart te maken, bereiden we al voor het daadwerkelijke faillissement samen met u voor. We brengen in kaart wat u precies aan activa nodig heeft voor een succesvolle doorstart en wat de waarde daarvan is. We onderhandelen voor u met de curator over deze transactie. En we zorgen voor snelheid, zodat u geen klanten en leveranciers kwijtraakt door het faillissement. Omdat we veel ervaring hebben als curator, weten we precies waar we op moeten letten.

Vragen rondom faillissementsrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent faillissementsrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.