Advocaat incassorecht

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat incassorecht

Wordt uw factuur niet betaald? Of heeft u meerdere debiteuren die niet op tijd betalen? Onze incasso advocaten kunnen u helpen. Op een vriendelijke manier zodat u de relatie met uw klant goed houdt. Of met flinke druk, zodat we de kans vergroten dat u betaald wordt. Bel ons gerust om te overleggen over uw zaak.

Zijn uw contracten juridisch waterdicht? Voorkom problemen in de toekomst.

Mijn factuur wordt niet betaald

Wat moet u doen als een klant uw factuur niet betaalt? U heeft waarschijnlijk al een aantal pogingen gedaan om uw klant te laten betalen. U heeft gebeld, u heeft één of meerdere herinneringen en een aanmaning gestuurd. Als er dan nog steeds niet betaald is, wordt het tijd om een advocaat in te schakelen. Vaak heeft één brief van ons al effect. En anders hebben wij juridisch allerlei mogelijkheden om uw factuur betaald te krijgen.

Uw klant betaalt niet: uw klant behouden of de druk opvoeren

Samen met u bepalen we de strategie. Vaak is er onderliggende problematiek waardoor een klant niet betaalt. Die redenen kunnen we – met respect voor uw klant – achterhalen. We werken dan samen aan een betalingsregeling of andere oplossing. Een andere strategie is dat we zo snel mogelijk achter uw geld aan gaan. Dan voeren we de druk stevig op om te voorkomen dat u als laatste in de rij staat bij de andere schuldeisers. Zo kunnen we beslag leggen of een faillissement aanvragen. We hebben alle juridische mogelijkheden om uw geld te incasseren.

Zijn uw verkoopvoorwaarden en contracten juridisch sterk?

Onze advocaten contractenrecht kijken graag met u mee om uw contracten aan te scherpen. Blijft u bijvoorbeeld eigenaar van de producten totdat die zijn betaald? Dat maakt het gemakkelijker om producten die niet worden betaald terug te halen. Of heeft u zekerheden bedongen? Er zijn veel juridische bepalingen die uw positie als leverancier of schuldeiser sterker maken.

Advocaat incasso nodig? Hiermee kunnen we u helpen:

  • Een klant aanmanen: wij zorgen voor een stevige aanmaningsbrief.
  • Gerechtelijke incasso: we starten een gerechtelijke procedure om uw debiteur te laten betalen.
  • Onderzoek naar betalingsproblematiek: we achterhalen waarom uw debiteur niet betaalt.
  • Beslaglegging: we leggen beslag op bezittingen van uw debiteur;
  • Aanvraag faillissement: een faillissementsverzoek zal de druk op uw debiteur om tot betaling over te gaan maximaal opvoeren.
  • Een oplossing: we onderhandelen met uw debiteur over een betalingsregeling of andere oplossing.
  • Een check van uw contracten: om problemen in de toekomst te voorkomen en juridisch sterker te staan.

Vragen omtrent incassorecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent incassorecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.