Bedrijfssanering

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Bedrijfssanering

Bent u ondernemer en verkeert uw bedrijf in financiële problemen? Wilt u een afspraak met de schuldeisers van uw onderneming maken over sanering van schulden? Met een crediteurenakkoord (een zakelijke schuldsanering) kunt u uw onderneming weer financieel gezond maken, zodat uw bedrijf behoed kan worden voor een faillissement. Crediteuren ontvangen dan een deel van hun vordering en verlenen finale kwijting voor het restant. Niet alleen voor uw onderneming is dat beter dan een faillissement. Ook de schuldeisers zijn vaak veel beter af dan bij een faillissement. Onze advocaten en bedrijfsadviseurs begeleiden u graag bij een crediteurenakkoord voor uw onderneming.

Is een faillissement onvermijdelijk? Laat u adviseren door onze insolventiespecialisten

Er zijn betere oplossingen dan een doorstart na faillissement; het crediteurenakkoord

Als een onderneming in financiële moeilijkheden verkeert, denkt men vaak aan een doorstart na faillissement. Maar dit is lang niet altijd noodzakelijk. Een onderhands akkoord met uw crediteuren kan uitkomst bieden om een faillissement te voorkomen. In vrijwel alle gevallen wordt bij zo’n akkoord aan de schuldeisers voorgesteld om een bepaald percentage van de schuld te voldoen tegen finale kwijting. U kunt onze specialisten inschakelen voor het opzetten van een crediteurenakkoord om de schulden van uw onderneming buitengerechtelijk te saneren.

Wat zijn de voordelen van een crediteurenakkoord?

Als u uw onderneming saneert met een crediteurenakkoord, heeft u meer vat op het proces dan bij een faillissement. Met het aanbieden van een goed onderbouwde schuldenregeling, neemt u het initiatief en houdt u de regie in eigen hand. Als het crediteurenakkoord slaagt, krijgt u niet met een faillissementscurator te maken. De onderneming kan dan voortbestaan. En niet alleen u en uw werknemers, maar ook leveranciers en klanten, zijn bij dat voortbestaan van het bedrijf gebaat. Wilt u onderneming redden met een crediteurenakkoord en zo de ‘smet’ van een faillissement voorkomen? Wij hebben ervaring met zakelijke schuldsaneringen en adviseren u graag over de mogelijkheden die er voor uw onderneming zijn.

Schuldeisers kunnen worden verplicht in te stemmen met een schuldenregeling

Schuldeisers kunnen dwars gaan liggen en een aangeboden schuldenregeling afwijzen. Vaak is faillissement dan onvermijdelijk. Nieuwe wetgeving maakt het echter mogelijk dat schuldeisers verplicht kunnen worden om in te stemmen met een crediteurenakkoord (het dwangakkoord). Met een dwangakkoord wordt voorkomen dat één of meer dwarsliggende schuldeisers een onderneming het faillissement in drijven, waardoor vele partijen schade lijden. Bij onze advisering over de sanering van schulden van uw onderneming, maken wij gebruik van de nieuwste wettelijke mogelijkheden om een faillissement te voorkomen.

Als u als schuldeiser een schuldenregeling krijgt aangeboden

Bent u schuldeiser en wordt u geconfronteerd met een schuldsanering? Ook dan zijn wij u graag van dienst om te beoordelen hoe u daar het best op kunt reageren. En indien u niet wenst in te stemmen met een schuldenregeling adviseren onze specialisten u graag hoe u kunt voorkomen dat u gedwongen wordt.

Iedere situatie is uniek en behoeft, zeker bij financiële moeilijkheden van een onderneming, een advies op maat. Groenewegen Advocaten kan u daarbij helpen.

Vragen omtrent bedrijfssanering?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent bedrijfssanering. U kunt direct contact opnemen met onze insolventie specialisten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.