Advocaat aansprakelijkheidsrecht

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat aansprakelijkheidsrecht

Bent u aansprakelijk gesteld en wilt u een advocaat die u bijstaat? Of wilt u iemand aansprakelijk stellen en zoekt u een advocaat aansprakelijkheidsrecht die voor u onderhandelt of procedeert? Het belangrijkste doel van het aansprakelijkheidsrecht is herstel of compensatie van geleden schade. In het aansprakelijkheidsrecht gaat het ook om erkenning van de partij die schade heeft geleden. Wij staan partijen aan beide kanten bij. Hierdoor kennen we het recht vanuit alle perspectieven.

Heeft u de juiste rechtsvorm voor uw bedrijf? Laat u adviseren door onze notarissen.

Advocaat om partij aansprakelijk te stellen

U wilt iemand aansprakelijk stellen voor de schade die u heeft geleden. Wij zorgen ervoor dat dit op de juiste manier gebeurt. Er moet vastgesteld worden wie aansprakelijk is en wat de hoogte van de schade is. We kijken in uw zaak zowel naar materiële als immateriële schade. Materiële schade is schade aan eigendommen of goederen. Immateriële schade is emotionele schade. Als uw schade volledig wordt erkend, dan verhalen we onze kosten op de tegenpartij. En mocht de tegenpartij niet overgaan tot het vergoeden van uw schade, dan begeleiden wij u ook in dat traject. Wij hebben de juridische mogelijkheden om iemand tot betaling te laten over gaan.

Advocaat voor verweer tegen aansprakelijkheidstelling

Wordt u aansprakelijk gesteld voor schade? Laat dan onze advocaat aansprakelijkheidsrecht reageren op de aansprakelijkstelling. Dat is wel zo verstandig. Wellicht bent u helemaal niet aansprakelijk. Of de schade van de ander is niet het gevolg van uw handelen. Of de schadeclaim is veel te hoog. Wij zoeken het precies voor u uit en we staan u juridisch bij. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw zaak aan ons voor te leggen.

Advocaat voor opstellen clausule over aansprakelijkheid

Bent u ondernemer? Problemen met uw klanten voorkomt u door goede afspraken vooraf te maken. En door uzelf te beschermen met een clausule die uw aansprakelijkheid beperkt. Zowel bij het opstellen van contracten als het opstellen van clausules over aansprakelijkheid kunt u op onze deskundigheid vertrouwen.

Waarvoor heeft u een advocaat aansprakelijkheid nodig?

  • Algemene aansprakelijkheid: vermogensschade, letselschade of schade aan goederen.
  • Risicoaansprakelijkheid: schade of letsel die is veroorzaakt door uzelf, door uw kinderen, door uw werknemers, door uw bezit of uw huisdier.
  • Productaansprakelijkheid: schade of letsel veroorzaakt door een product van uw bedrijf.
  • Beroepsaansprakelijkheid: financiële schade door dienstverlening.
  • Milieuaansprakelijkheid: schade door aantasting van het milieu.
  • Werkgeversaansprakelijkheid: schade of letsel van uw medewerker(s) door een bedrijfsongeluk, onderweg van en naar uw bedrijf, beroepsziektes of eigendommen van werknemers.

Vragen omtrent aansprakelijkheidsrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent aansprakelijkheidsrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.