Advocaat vennootschapsrecht

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat vennootschapsrecht

Ondernemingen worden omringd met mensen die er belang bij hebben dat het goed gaat met de onderneming: het bestuur, de raad van commissarissen, de aandeelhouders, de ondernemingsraad, werknemers, klanten en leveranciers. Alleen sluiten hun strategische en commerciële belangen niet altijd op elkaar aan. Conflicten zijn daardoor soms onvermijdelijk. Ziet u een conflict aankomen, schakel dan zo snel mogelijk de hulp in van een ervaren advocaat gespecialiseerd in het ondernemingsrecht van ons kantoor.

Een BV oprichten? Neem contact op met onze notaris ondernemingsrecht.

Waarvoor zoekt u een advocaat vennootschapsrecht?

Onze expertise gaat over alle facetten van het ondernemingsrecht: het adviseren en procederen over commerciële contracten, overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen, aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders en procedures bij de Ondernemingskamer over wanbeleid. Of de afwikkeling van maatschappen en vennootschappen onder firma. Ook kort gedingen en beslag- en executierecht behandelen wij veel.

Advocaat voor corporate governance en compliance

Wij adviseren veel ondernemingen over corporate governance en compliance en een effectieve toepassing daarvan. Wie heeft bijvoorbeeld het laatste woord over de strategie van het familiebedrijf? De aandeelhouders of het bestuur? En denk ook aan een zorgvuldige gang van zaken bij de benoeming en het ontslag van de bestuurder. In het ondernemingsrecht staan de organen van de vennootschap centraal. De taken, de bevoegdheden, het functioneren en de besluitvorming, de onderlinge verhoudingen en het bijvoorbeeld wel of niet certificeren van de aandelen met het oog op het veiligstellen van de bedrijfsopvolging, zijn belangrijke juridische onderwerpen uit de praktijk van alle dag.

Het ondernemen en privé zijn juridisch met elkaar verweven

Een ondernemer kan met allerlei juridische kwesties te maken krijgen die zijn oorsprong hebben in privé. Bij een scheiding, een overlijden of het overdragen van het bedrijf aan één van de kinderen bijvoorbeeld. In ons kantoor is daarom alle expertise in huis voor ondernemers die ook in privé hun zaken goed geregeld willen hebben. Wij zorgen voor een goede samenwerking tussen de notaris die bijvoorbeeld een testament en de statuten van een BV opstelt, een fiscalist en een advocaat die adviseert en procedeert op het brede terrein van het ondernemingsrecht.

U kunt onze expertise inschakelen voor:

  • Aandelenoverdracht en bedrijfsovername
  • Overeenkomsten tussen aandeelhouders
  • Conflicten tussen aandeelhouders en het bestuur
  • Managementovereenkomsten en directiereglementen
  • Het procederen over de aansprakelijkheid van bestuurders

Vragen omtrent vennootschapsrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent vennootschapsrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.