Advocaat huurrecht particulier

Advocaten voor particulieren

< terug Home » Advocaten voor particulieren » Advocaat huurrecht particulier

Huurt of verhuurt u woonruimte of wilt u deze gaan huren of verhuren? Dan is het van belang dat u de huurvoorwaarden goed vastlegt in een huurovereenkomst. Voor de (ver)huur van woonruimte heeft de wetgever veel regels opgesteld waar niet ten nadele van de huurder kan worden afgeweken. Die bepalingen zijn ‘dwingend’ van toepassing. Omdat een huurder veel rechten aan die bepalingen kan ontlenen en een verhuurder hier aan gebonden is, is het verstandig dat u zich goed laat adviseren bij het sluiten van een huurovereenkomst. Of u nou huurder of verhuurder bent; onze advocaten huurrecht adviseren u graag bij het opstellen van een schriftelijke huurovereenkomst.

Heeft u problemen met uw buren? Laat u adviseren door onze advocaat burenrecht

Conflicten met uw huurder of verhuurder

Als huurder of verhuurder van woonruimte kunt u te maken krijgen met allerlei juridische kwesties, zoals gebreken, overlast, onderhuur, onderhoud, huurprijsverhoging, ontruiming, enzovoorts. En het komt ook vaak voor dat een huurder de huur niet betaalt, waardoor al snel een forse huurachterstand kan ontstaan. De huurder loopt dan het risico dat de verhuurder via de rechter, eventueel via een kort geding, ontruiming van het gehuurde vordert. Als een huurachterstand ontstaat is het voor zowel de huurder als voor de verhuurder belangrijk om zich in een vroeg stadium te laten bijstaan door één van onze huurrechtadvocaten. Als u goed beslagen ten ijs komt, kan uw schade zoveel mogelijk worden beperkt.

Huurbescherming bij woonruimte

Huurt u een woning van een woningbouwvereniging, een belegger of een particuliere verhuurder dan geldt het huurrecht voor woonruimte. De huurder van woonruimte wordt in de wet vergaand beschermd. Dit betekent bijvoorbeeld dat een verhuurder de huurovereenkomst vaak niet zomaar kan opzeggen, dat de huurprijs niet zomaar omhoog mag en dat verhuurder allerlei verplichtingen heeft om de woonruimte in goede staat te houden. Van deze huurbescherming mag niet in de huurovereenkomst worden afgeweken. En als dat toch gebeurt, zijn voorwaarden die in strijd zijn met de wet vaak nietig. De verhuurder kan daar dan geen beroep op doen. Als u advies wilt over uw rechten als huurder, kunt u onze advocaat huurrecht bellen.

Heeft u schulden? Dan kan een schuldsaneringsregeling een oplossing zijn

Wij kunnen u adviseren bij de (ver)huur van woonruimte

Onze advocaten huurrecht staan niet alleen huurders bij, maar ook verhuurders van woonruimte. Is er een huurachterstand ontstaan, dreigt ontruiming, is er sprake van overlast en/of wenst u de huurovereenkomst te beëindigen? Neem dan contact op met één van onze in huurrecht gespecialiseerde advocaten. Wij staan u graag bij.

Vragen omtrent huurrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent huurrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.