Advocaat contractenrecht

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat contractenrecht

Heeft u een conflict met een leverancier, opdrachtgever of andere partij? Of wilt u met een goed contract juist zoveel mogelijk problemen voorkomen? Bij conflicten rondom een overeenkomst heeft u de kennis nodig van een advocaat die thuis is in meerdere rechtsgebieden, zoals het verbintenissenrecht, overeenkomstenrecht, incassorecht en faillissementsrecht. Deze rechtsgebieden houden in de praktijk namelijk verband met elkaar. Zo kan onduidelijkheid over een overeenkomst tot wanbetaling leiden. Of leidt een slecht contract de grotere schade bij een faillissement. De advocaten van Groenewegen zijn thuis in alle relevante rechtsgebieden voor het controleren van contracten of opstellen van goede contracten.

Bent u als ondernemer aansprakelijk gesteld? Schakel onze advocaten aansprakelijkheidsrecht in.

Is een mondelinge afspraak ook geldig?

Een afspraak is een afspraak, ook als die mondeling wordt gemaakt. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen op uw zakelijke relaties vertrouwen. Maar in de praktijk is bij een mondelinge afspraak lastig te bewijzen wat er precies is afgesproken. Ook bij relaties die u 100% vertrouwt, is het beter om een schriftelijke overeenkomst op te stellen. Het is de beste manier om problemen in de toekomst te voorkomen. Onze advocaten maken het contract voor u op maat en wijzen u op alle valkuilen.

Advocaat nodig bij conflict over contract

U kunt flinke schade oplopen als de tegenpartij zich niet aan de afspraken in het contract houdt. Of misschien wilt u zelf een overeenkomst beëindigen. Onze advocaten kunnen u bijstaan in iedere fase van het conflict. Maar heeft u er al eens aan gedacht om in een veel eerder stadium een advocaat contractenrecht in te schakelen? Nog voordat het conflict is ontstaan? Onze advocaten adviseren u ook bij het opstellen of controleren van een contract.

Advocaat nodig bij opstellen of controleren contract

U kunt uw huidige contracten door onze advocaten juridisch laten checken. Wij weten precies waar de zwakke plekken zitten en hoe u die juridisch kunt versterken. Door onze praktijkervaring met conflicten over incasso’s en overeenkomsten weten we waar het vaak mis gaat. Het maken van goede, schriftelijke afspraken kan veel problemen voorkomen. We helpen u graag verder.

Waarvoor heeft u een advocaat contractenrecht nodig?

U kunt bij onze advocaten contractenrecht terecht voor het opstellen van nieuwe contracten of het controleren van bestaande contracten. Ook als er al conflicten zijn ontstaan over een contract of als u een overeenkomst wilt beëindigen, helpen wij u verder. Denk bijvoorbeeld aan:

  • verkoop- en leveringsvoorwaarden
  • arbeidsovereenkomst opzeggen
  • huurovereenkomst opzeggen
  • koopovereenkomst of overeenkomst van opdracht
  • aandeelhouderscontracten
  • vennootschapsakte
  • aannemingsovereenkomst
  • overeenkomsten tot het leveren van producten en/of diensten

Vragen rondom contractrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent contractrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.