< terug Home » Advocaten voor ondernemers » mr. J.M. van Rongen

mr. J.M. van Rongen

advocaat, curator en managing partner

Expertise: civiel recht, contractenrecht, faillissementsrecht

Talen: Nederlands, Engels, Duits

Als curator moet ik vaak denken aan een citaat van Marcus Aurelius: Alles wat we horen is een mening, geen feit. Alles wat we zien is een perspectief, niet de waarheid. Het is heel normaal als je emotioneel reageert op het faillissement van je bedrijf. Maar als curator is het mijn taak om je mee te nemen naar een juridisch perspectief. Niet in hoogdravende taal overigens. Ik wil graag dat mensen begrijpen waarom we het faillissement op deze manier afwikkelen."

Martijn van Rongen is vanaf 2001 verbonden aan Groenewegen Advocaten. Vanaf 1 januari 2008 is hij managing partner.
Hij houdt zich met name bezig met het civiele recht, waarbij de nadruk ligt op het verbintenissenrecht, beslag- en executierecht, contractenrecht en insolventierecht. De klantenkring van Martijn bestaat voornamelijk uit ondernemers.
Martijn wordt regelmatig benoemt tot faillissementscurator. Als zodanig is hij goed bekend met de problematiek van bedrijven in moeilijkheden maar kan hij ook bedrijven adviseren hoe schade als gevolg van een faillissement van een relatie zoveel mogelijk kan worden beperkt of voorkomen.

Lidmaatschappen:

  • Lid van de Vereniging van Insolventieadvocaten (Insolad)

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Van Rongen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende (hoofd) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.