Advocaat arbeidsrecht zakelijk

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat arbeidsrecht zakelijk

Heeft u een arbeidsconflict met een werknemer? Of wilt u met een goed arbeidscontract juist zoveel mogelijk problemen voorkomen? Hoe stelt u een degelijk concurrentiebeding of relatiebeding op om uw organisatie te beschermen? Gaat het om conflicten rondom de uitleg van cao-bepalingen of van een sociaal plan? Wat is een redelijke ontslagvergoeding? Er komen dagelijks talloze vragen van werkgevers op ons af. Onze advocaten arbeidsrecht helpen u graag verder met deze en andere vragen over het arbeidsrecht.

Uw klant betaalt niet? Schakel een advocaat incasso in.

Arbeidsovereenkomst opstellen of beoordelen door advocaat

Het contract voor bepaalde tijd en het contract voor onbepaalde tijd kent u vast wel. Maar wist u dat er nog meer soorten arbeidscontracten zijn? Zoals bijvoorbeeld het detacheringscontract, een oproepovereenkomst en de uitzendovereenkomst.

Elk contract heeft z’n eigen voor- en nadelen

Onze advocaten arbeidsrecht denken met u mee welk soort contract het beste bij uw doelen past. U kunt ons ook inschakelen voor het opstellen van een arbeidscontract of het beoordelen van een bestaande arbeidsovereenkomst.

Overtreding van concurrentiebeding of relatiebeding

Als werkgever kunt u er een groot belang bij hebben dat uw ex-werknemers niet bij de concurrent gaan werken of dat ze zaken doen met uw relaties. Onze advocaten arbeidsrecht weten door de dagelijkse praktijk uitstekend waar werkgevers risico lopen en hoe ze dat met een concurrentiebeding of relatiebeding kunnen afdekken. We kunnen u dus helpen met het juist opstellen van een concurrentiebeding of relatiebeding. En we staan u juridisch bij als één van uw werknemers het concurrentiebeding of relatiebeding overtreedt.

Ontslag werknemer met vast contract

Hoe ontslaat u een werknemer met een vast dienstverband? Gaat het om bedrijfseconomische redenen of ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid? Dan regelt u het ontslag via het UWV. Voor het beëindigen van een arbeidscontract om andere redenen, moet u een verzoek indienen bij de kantonrechter. Bijvoorbeeld vanwege:

 • frequent ziekteverzuim
 • verwijtbaar handelen
 • disfunctioneren
 • gewetensbezwaarde werknemer
 • verstoorde arbeidsverhouding

Om problemen met een ex-werknemer te voorkomen, kunt u het beste advies inwinnen bij een ervaren arbeidsrecht advocaat. Wij helpen u om het ontslag op een goede manier te laten verlopen.

Waarvoor kunt u ook terecht bij onze advocaten arbeidsrecht?

 • U wilt hulp bij het bepalen van een ontslagvergoeding.
 • U wilt de hoogte van de transitievergoeding berekenen.
 • Er zijn problemen rondom de ontslagvergoeding of transitievergoeding.
 • U wilt advies over een vaststellingsovereenkomst.
 • U wilt advies over een cao.
 • U wilt hulp bij het opstellen van een sociaal plan.
 • Er is een conflict rondom de uitleg van een cao of sociaal plan.
 • Er is een conflict over een verlofregeling.
 • U wilt advies over arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

Vragen omtrent arbeidsrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent arbeidsrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.