Advocaat onroerende zaken

Advocaten voor particulieren

< terug Home » Advocaten voor particulieren » Advocaat onroerende zaken

Over conflicten met de buren, een huurbaas of de verkopers van een huis krijgen onze advocaten vastgoedrecht iedere dag allerlei vragen. ‘Mag deze boom op de erfgrens blijven staan? Had de verkoper moeten melden dat de woning een verrotte vloer heeft? Mag de verhuurder de verhuurprijs verhogen, omdat hij het dak moest repareren?’ Als goed overleg met de andere partij niet helpt – of misschien niet eens mogelijk is, kunt u rekenen op de expertise van onze advocaten vastgoedrecht.

Wilt u een bedrijfspand kopen? Neem contact met ons notariaat op.

Advocaat nodig voor conflicten over erfgrens

Er ontstaan allerlei problemen tussen buren over de erfgrens. Ons kantoor behandelt veel van dit soort zaken. Soms is onduidelijk waar de erfgrens precies loopt. Er staat een boom op of vlakbij de erfgrens. Of er hangen takken over de erfgrens. Er is gebouwd op de erfgrens. Heeft u een advocaat nodig voor advies over de erfgrens, bel ons dan om vrijblijvend te overleggen.

Advocaat nodig voor recht van overpad

Als er recht van overpad is gevestigd, mag de ene buur een pad op de grond van de andere buur gebruiken. Vaak is dit recht van overpad notarieel geregeld, maar het kan ook ontstaan door verjaring. In onze praktijk krijgen we allerlei vragen over het recht van overpad. Vaak omdat buren overlast van elkaar ervaren. Heeft u een vraag over het recht van overpad? Bel onze advocaat vastgoedrecht voor advies.

Advocaat nodig voor conflict over financieringsvoorbehoud

Als de koper van een huis de financiering niet rond krijgt, kan hij dankzij het financieringsvoorbehoud de verkoop ontbinden. Soms wordt er misbruik van dit financieringsvoorbehoud gemaakt. Omdat er bijvoorbeeld net een leuker huis voorbij komt. Krijgt u het gevoel dat er onterecht een beroep wordt gedaan op het financieringsvoorbehoud? Waardoor u tijd heeft verspild en onnodige kosten heeft gemaakt? Schakelt u dan snel met onze advocaat vastgoedrecht. Wij helpen u verder.

Advocaat nodig voor woning met verborgen gebreken

Komt u er na de koop van uw woning achter dat er een verborgen gebrek is? Onze advocaten verborgen gebreken helpen u om de kosten te verhalen op de verkoper. De verkoper is verplicht om gebreken aan het huis te vermelden. Als koper bent u ook verplicht om onderzoek te doen naar de woning, bijvoorbeeld door een bouwkundig rapport te laten maken. Toch kunnen er na de koop gebreken naar boven komen die u niet had voorzien. Een advocaat verborgen gebreken helpt u dan om de schade te verhalen.

Advocaat nodig voor conflict VvE

Heeft u een juridisch geschil met de Vereniging van Eigenaren? Vertrouw dan op de expertise van Groenewegen Advocaten. Het kan gaan om de interne verhoudingen die verstoord zijn. Bijvoorbeeld als één van de leden de bijdrage aan de VvE niet betaalt. De VvE kan ook een geschil hebben met derden zoals omwonenden, het schoonmaakbedrijf of de aannemer. Wij helpen met juridisch advies of een gerechtelijke procedure om een einde te maken aan dit soort conflicten.

Vragen omtrent onroerende zaken?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent onroerende zaken. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.