< terug Home » Advocaten voor ondernemers » mr. N.H.M. Poort

mr. N.H.M. Poort

advocaat, curator en managing partner

Expertise: arbeidsrecht, faillissementsrecht, erfrecht

Talen: Nederlands, Engels, Duits

Wat de advocatuur voor mij interessant maakt, is de intellectuele uitdaging. Het is altijd nieuw en je blijft altijd leren. Ik wil namelijk de beste oplossing voor mijn cliënten bedenken en realiseren. Daarom hebben we vaak intercollegiaal overleg. Dat werkt heel plezierig. Twee weten meer dan één. Drie weten nog meer. En met z’n vieren bedenk je misschien wel een briljante oplossing."

Vanaf 1992 ben ik verbonden aan Groenewegen Advocaten en vanaf 1 januari 2000 ben ik managing partner.

Ik hou mij met name bezig met het civiele recht, waarbij de nadruk ligt op het arbeidsrecht, het huurrecht en het ondernemingsrecht. Op arbeidsrechtelijk gebied sta ik vooral werkgevers bij, maar ook werknemers zijn bij mij aan het juiste adres. Ik heb de Grotius specialisatie opleiding Arbeidsrecht afgerond.

Naast mijn werkzaamheden als advocaat treedt ik ook met enige regelmaat op als faillissementscurator. Als zodanig ben ik goed bekend met de problematiek van bedrijven in moeilijkheden maar kan ik ook bedrijven adviseren hoe schade als gevolg van een faillissement van een relatie zoveel mogelijk kan worden beperkt of voorkomen.

Lidmaatschappen:

  • Lid ondernemingskring Heerenveen

Nevenfuncties:

  • 
Lid van de Raad van Toezicht van de organisatie voor Kinderopvang “Kinderwoud” B.V. te Heerenveen (tot 1 januari 2021)

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Poort heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende (hoofd) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Secretaresse: mw. Karin Haringsma