< terug Home » Advocaten voor ondernemers » mr. S.L. Elzinga

mr. S.L. Elzinga

advocaat en curator

Expertise: incasso’s, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheidsrecht, faillissementsrecht

Talen: Nederlands, Fries, Engels en Duits

De vakgebieden waarin ik gespecialiseerd ben, overlappen elkaar. Bij een klant die niet betaalt, is er vaak een probleem met een overeenkomst. Bij een faillissement komen ook vragen over contracten en aansprakelijkheid naar boven. Wat dit werk ook zo boeiend maakt, is het maatschappelijke raakvlak. Zodra het economisch sentiment verandert, merk ik dat in mijn praktijk."

Sjaerd studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerrichting Bedrijfsrecht.
Sinds 2005 is hij als advocaat werkzaam bij Groenewegen Advocaten. Hij is actief in de civielrechtelijke en faillissementspraktijk. Sjaerd houdt zich frequent bezig met incasso’s, overeenkomstenrecht en aansprakelijkheidskwesties. Ook wordt hij regelmatig door de rechtbank aangesteld tot curator in faillissementen.
Sjaerd voert zowel een advies- als een procespraktijk, waarbij hij vooral ondernemers en bedrijven bijstaat.
Met succes rondde hij de specialisatieopleidingen ‘Onderneming & Aansprakelijkheid’ en de ‘Leergang Insolventierecht’ af aan de Grotius Academie respectievelijk de Rijksuniversiteit Groningen.

Lidmaatschappen:  • Lid Rotaryclub Oranjewoud-Heerenveen
  • Lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Elzinga heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende (hoofd) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht: faillissement
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Secretaresse: mw. Rike Klazema