< terug Home » Advocaten voor ondernemers » mr. S.L. Elzinga

mr. S.L. Elzinga

advocaat en curator

Expertise: incasso’s, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheidsrecht, faillissementsrecht

Talen: Nederlands, Fries, Engels en Duits

De vakgebieden waarin ik gespecialiseerd ben, overlappen elkaar. Bij een klant die niet betaalt, is er vaak een probleem met een overeenkomst. Bij een faillissement komen ook vragen over contracten en aansprakelijkheid naar boven. Wat dit werk zo boeiend maakt, is het maatschappelijke raakvlak. Zodra het economisch sentiment verandert, merk ik dat in mijn praktijk."

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik Nederlands Recht met als afstudeerrichting Bedrijfsrecht.
Sinds 2005 ben ik als advocaat werkzaam bij Groenewegen Advocaten. Met name in de civielrechtelijke en faillissementspraktijk ben ik actief. Ik houd mij frequent bezig met incasso’s, overeenkomstenrecht en aansprakelijkheidskwesties. Ook word ik regelmatig door de rechtbank aangesteld tot curator in faillissementen.
Ik voer zowel een advies- als een procespraktijk, waarbij ik vooral ondernemers en bedrijven bijsta.
Met succes rondde ik de specialisatieopleidingen ‘Onderneming & Aansprakelijkheid’ en de ‘Leergang Insolventierecht’ af aan de Grotius Academie respectievelijk de Rijksuniversiteit Groningen.

Lidmaatschappen:

  • Lid Rotaryclub Oranjewoud-Heerenveen
  • Lid van de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR)

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Elzinga heeft in rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende (hoofd) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht: faillissement
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.