Advocaat faillissementsrecht WSNP

Advocaten voor particulieren

< terug Home » Advocaten voor particulieren » Advocaat faillissementsrecht WSNP

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Dan vraagt u zich waarschijnlijk dagelijks af ‘Hoe kom ik van mijn schulden af?’ Wat een vreselijke tijd voor u. Gelukkig is er vaak meer mogelijk dan u nu misschien denkt. De WSNP is niet het enige traject. Er zijn ook andere oplossingen voor de vorderingen die uw schuldeisers hebben. Neem gerust vrijblijvend contact met ons kantoor in Heerenveen op. Wij denken graag met u mee over een schuldenvrije toekomst.

Wilt u een gratis intake voor schuldhulpverlening? Bel voor het maken van een afspraak op 0513-65 55 56.

Schuldhulpverlening minnelijke schuldsanering

Voordat u een verzoek tot schuldsanering kunt doen, volgt u eerst een minnelijk traject. Gaat het om een eenvoudige schuld, dan kan dit kosteloos via de gemeente. Maar vaak zit het complexer in elkaar. Vanwege een scheiding, een onverkocht huis, alimentatie die nog niet is vastgesteld, een failliet bedrijf. U kunt dan bij ons kantoor terecht. Wij brengen alle vorderingen in kaart. We overleggen met alle schuldeisers over een betalingsregeling of we onderhandelen zodat ze een deel van de schuld kwijtschelden. Kortom, we brengen orde in de problematiek. Als dit minnelijke traject niet goed verloopt – omdat uw schuldeisers niet meewerken bijvoorbeeld – kunt u bij de rechtbank om schuldsanering vragen: de WSNP.

Hulp advocaat wettelijke schuldsanering WSNP

Als u toegelaten wordt tot de WSNP krijgt u een bewindvoerder die ervoor zorgt dat u in drie jaar tijd zoveel mogelijk schulden heeft afgelost. Daarna worden de overige schulden kwijtgescholden en begint u met een schone lei. Het is een mooie regeling, maar ook een zwaar traject. Daarom helpen we u hiermee. We dienen de aanvraag voor u in. En we zorgen dat u alle regels en voorwaarden goed begrijpt. Ook wijzen we u op de valkuilen van dit traject. Met onze hulp krijgt u uw leven weer op de rit, zodat u op weg bent naar een toekomst zonder schulden.

U wordt niet toegelaten tot de WSNP – hoger beroep

Soms wordt een verzoek tot schuldsanering afgewezen door de rechtbank. Dat kan terecht zijn. Maar ook onterecht. Daarom is het verstandig om hoger beroep aan te tekenen. Is uw verzoek tot de WSNP afgewezen? Bel ons dan snel: u heeft na de afwijzing maar 8 dagen de tijd voor het indienen van het hoger beroep. Zonder advocaat wordt uw beroep niet in behandeling genomen!

Eindzitting of tussentijdse beëindiging WSNP

De rechtbank kan de WSNP tussentijds beëindigen. Bijvoorbeeld omdat u zich niet aan de voorwaarden houdt. Bent u opgeroepen voor een tussentijdse zitting of een beëindiging van de WSNP? Schakel ons in om u bij te staan. Wij kunnen de beëindiging misschien nog voorkomen.

Failliet gaan als natuurlijk persoon

Als een minnelijke regeling en de WSNP allebei mislukken, kunt u zelfs persoonlijk failliet worden verklaard door de rechtbank. Een curator verkoopt dan alle eigendommen – waaronder uw huis en auto – zodat de schuldeisers betaald kunnen worden. De verkoop van uw spullen gaat via een veiling en levert vaak weinig op. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd, dan raakt ook uw partner alles kwijt. Bovendien blijven de schulden die nog niet zijn afgelost bestaan. U begint niet met een schone lei. Voorkom dat u in deze situatie terechtkomt en schakel op tijd een advocaat WSNP in.

Vragen omtrent Faillissementsrecht WSNP?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent Faillissementsrecht WSNP. U kunt direct contact opnemen met onze insolventie specialisten of bellen naar 0513-65 55 56 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.