Advocaat huurrecht zakelijk

Advocaten voor ondernemers

< terug Home » Advocaten voor ondernemers » Advocaat huurrecht zakelijk

Huurt of verhuurt u bedrijfsruimte of wilt u deze gaan huren of verhuren? Dan is het van belang dat u de huurvoorwaarden goed vastlegt in een huurovereenkomst. Voor de (ver)huur van zakelijk onroerend goed maakt de wet onderscheid in de huur van kantoor- en overige bedrijfsruimte en de huur van middenstandsbedrijfsruimte zoals winkels en horeca. Omdat de verschillende soorten huurovereenkomsten ook hun eigen wettelijke regelingen hebben, is het verstandig dat u zich goed laat adviseren bij het sluiten van een huurovereenkomst. Of u nou huurder of verhuurder bent; onze advocaten huurrecht adviseren u graag bij het opstellen van een schriftelijke huurovereenkomst.

Zijn mijn contracten in orde? Onze advocaten contractenrecht beoordelen deze graag

Conflicten met uw huurder of verhuurder

Als huurder of verhuurder van bedrijfsruimte kunt u te maken krijgen met allerlei juridische kwesties, zoals gebreken, renovatie, huurprijsverhoging, onvoorziene omstandigheden enzovoorts. En het komt ook vaak voor dat een huurder de huurpenningen niet betaalt, waardoor al snel een forse huurachterstand kan ontstaan. Een verhuurder kan dan via de rechter, bijvoorbeeld in kort geding, ontruiming van het gehuurde vorderen. De huurder zal ontruiming willen voorkomen. In alle gevallen is het voor zowel de huurder als voor de verhuurder belangrijk om zich in een vroeg stadium te laten bijstaan door één van onze huurrechtadvocaten. Als u goed beslagen ten ijs komt, kan uw schade zoveel mogelijk worden beperkt.

(Bedrijfs)overname en huurovereenkomst bedrijfsruimte

Bij de overname van een bedrijf zijn vaak ook huurovereenkomsten aan de orde. De locatie van een bedrijf heeft invloed op de waarde van de onderneming. Zowel de zittende als de opvolgende huurder hebben daarom vaak belang bij zekerheid over de vraag of de onderneming na de bedrijfsoverdracht op dezelfde locatie kan worden voortgezet. Daarvoor is nodig dat de huurovereenkomst kan worden overgenomen. Maar kan dat in alle gevallen? Een verhuurder hoeft niet te accepteren dat een huurder plaats maakt voor een bepaalde andere huurder. Toch kan dit vaak wel geregeld worden. En bij zogenaamde middenstandsbedrijfsruimte (winkelruimte, horeca, etc.) is indeplaatsstelling wettelijk geregeld. U kunt onze advocaten huurrecht raadplegen voor advies over de mogelijkheden om een huurovereenkomst over te nemen.

Bedrijfsovername? Onze specialisten ondernemingsrecht zijn u graag van dienst

Bij (ver)huur van bedrijfsruimte is het verstandig een specialist in te schakelen

Wilt u een huurovereenkomst met betrekking tot een bedrijfsruimte sluiten of heeft u deze al gesloten, is er een huurachterstand ontstaan, is er sprake van een tekortkoming in de nakoming van de huurovereenkomst en/of wenst u de huurovereenkomst te beëindigen? Neem dan contact op met één van onze in huurrecht gespecialiseerde advocaten. Wij staan u graag bij.

Vragen omtrent huurrecht?

Wij helpen u graag met al uw vragen omtrent huurrecht. U kunt direct contact opnemen met onze advocaten of bellen naar 0513-65 55 55 of e-mailen naar info@groenewegenadvocaten.nl.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.