< terug Home » Advocaten voor ondernemers » mw. mr. M. van Egmond

mw. mr. M. van Egmond

Advocaat

Expertise: civiel recht, huurrecht, erfrecht

Talen: Nederlands, Fries (passief), Engels

Als advocaat help je vaak mensen op een lastig moment in hun leven. In sommige zaken kunnen emoties ook een grote rol spelen. Los van het juridische vind ik het altijd belangrijk goed te luisteren en de persoon en de belangen achter de kwestie te blijven zien. Goed doorvragen wat er precies speelt. Het kan erg belangrijk zijn, in communicatie, om te horen wat er niet wordt gezegd. Bovendien is het fijn om van betekenis te kunnen zijn en - indien nodig - door te verwijzen wanneer mijn rol als advocaat ophoudt."

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik Nederlands Recht, met als afstudeerrichting Privaatrecht. Na mijn jarenlange functie als bedrijfsleider van een middelgroot wellness-complex was ik na mijn afstuderen eerst werkzaam in het notariaat in het personen- en familierecht en de ondernemingsrecht afdeling.

Sinds maart 2019 heb ik de overstap naar de advocatuur gemaakt en ben ik werkzaam bij Groenewegen advocaten.

Ik ben actief in de civielrechtelijke praktijk. Zo hou ik mij met name bezig met erfrecht en huurrecht, maar ook verbintenissenrecht, onroerende zaken en incasso- kwesties behandel ik. Ik voer zowel een advies- als een procespraktijk. Daarbij sta ik zowel particulieren als ondernemers bij.

Ik heb de specialisatieopleiding Leergang Erfrecht (Academie voor de Rechtspraktijk) afgerond.

Ook ondersteun ik onze curatoren met diverse werkzaamheden in faillissementen.

Mijn betrokkenheid, integriteit en zorgvuldigheid kenmerkt mijn werkwijze.

Lidmaatschap:

  • Jonge Balie Friesland

Nevenfuncties:

  • Secretaris HTV Ten Woude
  • Pleitcommissie Jonge Balie Friesland 2021 (Orde van Advocaten)

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Van Egmond heeft in rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende (hoofd) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Huurrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Secretaresse: mw. Froukje Heidstra