< terug Home » Advocaten voor ondernemers » mw. mr. M. van Egmond

mw. mr. M. van Egmond

Advocaat

Expertise: civiel recht, consumentenrecht, huurrecht

Talen: Nederlands, Fries (passief), Engels

Als advocaat help je vaak mensen op een lastig moment in hun leven. In sommige zaken kunnen emoties ook een grote rol spelen. Los van het juridische vind ik het altijd belangrijk goed te luisteren en de persoon en de belangen achter de kwestie te blijven zien. Goed doorvragen wat er precies speelt. Het kan erg belangrijk zijn, in communicatie, om te horen wat er niet wordt gezegd. Het is fijn om van betekenis te kunnen zijn en door te verwijzen wanneer mijn rol als advocaat ophoudt."

Mirjam studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als afstudeerrichting Privaatrecht. Na haar jarenlange functie als bedrijfsleider van een middelgroot wellness-complex was zij na haar afstuderen eerst werkzaam in het notariaat in het familie- en ondernemingsrecht.

Sinds maart 2019 heeft zij de overstap naar de advocatuur gemaakt en is zij werkzaam bij Groenewegen advocaten.

Zij is actief in de civielrechtelijke praktijk. Mirjam houdt zich onder andere bezig met huurrecht, erfrecht, consumentenrecht, verbintenissenrecht en aansprakelijkheidskwesties. Mirjam voert zowel een advies- als een procespraktijk. Daarbij staat zij zowel particulieren als ondernemers bij. Haar integriteit, betrokkenheid en zorgvuldigheid kenmerkt haar werkwijze.

Lidmaatschap:

  • Jonge Balie Friesland

Nevenfuncties:

  • Secretaris HTV Ten Woude
  • Pleitcommissie Jonge Balie Friesland (Orde van Advocaten)

Secretaresses: mw. Charina Cuperus / mw. Janet Kant