< terug Home » Blog » Uw facturen worden niet betaald?

Uw facturen worden niet betaald?

De toegevoegde waarde van een incasso advocaat

Het is voor een ondernemer erg frustrerend; alle afspraken keurig nagekomen en dan betaalt de klant niet. Soms kan de klant niet betalen, soms wil de klant niet betalen. In alle gevallen is het zonde als het bedrag niet binnen komt, want dat drukt direct het resultaat van de onderneming. En de klant, is vaak geen klant meer, maar nog slechts een debiteur.

Een klant betaalt niet na aanmaning

Als ook na herhaalde aanmaning de debiteur niet betaalt, is het verstandig een incasso advocaat in te schakelen. Eén die bedreven is in het incasseren van geldbedragen op een nette, zakelijke manier. En zo nodig met het nemen van rechtsmaatregelen, zoals beslaglegging of zelfs het aanvragen van het faillissement van de debiteur. Want daar schuilt het grote voordeel van een incasso advocaat.

Advocaat of deurwaarder?

Een incassobureau of een deurwaarder kan dreigen met beslaglegging of faillissementsaanvraag. Maar zij kunnen niet ‘bijten’. Voor een beslaglegging of faillissementsaanvraag is steeds een advocaat nodig en dat weten debiteuren ook. Vandaar dat u met inschakeling van een incasso advocaat de druk op een debiteur maximaal opvoert.

Incasso advocaat duur?

Maar is een incasso advocaat niet veel duurder dan een incassobureau of een deurwaarder? Nee, want vaak worden de kosten gedekt door de geïnde incassokosten. En wat schiet u ermee op als het tarief laag is, maar er alsnog niets wordt geïncasseerd? Of als dit een hele tijd duurt? Dan kunt u beter wat meer betalen voor een goede partij die resultaat weet te behalen. Onder de streep houdt u dan meer over.

Heeft u een klant die niet betaalt?

Neem contact op met mr. Sjaerd Elzinga. Hij is als advocaat verbonden aan Groenewegen Advocaten & Notarissen. Zijn specialisme is incasso- en insolventierecht.

 

Gerelateerd aan dit onderwerp:

Vindt u dit een waardevol artikel, deel dit dan met anderen!

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem vrijblijvend contact op met een advocaat die op deze pagina getoond wordt. Of plan met ons secretariaat een vrijblijvende belafspraak in met een advocaat.