mr. T. Bijlsma

Advocaat

Expertise: Personen- en familierecht

Talen: Nederlands, Fries (passief), Engels (passief), Duits (passief)

Ik maak mijn cliënten altijd zo snel mogelijk duidelijk dat ik geen vechtadvocaat ben. Ik wil juist het beste voor hen. En zeker voor hun kinderen. Vaak kun je beter geduld hebben en even meeveren om je doel te bereiken."

In 2004 ben ik beëdigd als advocaat en sinds 2010 ben ik verbonden aan Groenewegen advocaten. Mijn specialisme is het personen- en familierecht waarbij ik mij met name bezighoudt met de afwikkeling van echtscheidingen, ontbinding geregistreerde partnerschappen en beëindiging samenlevingen.

Bij voorkeur wikkel ik deze zaken in gezamenlijk overleg met de (aanstaande ex-)partners af, dan wel in gezamenlijk overleg met de advocaat van de andere partij. In situaties waar dit niet lukt of niet meer mogelijk is, kan ik de nodige processuele bijstand verlenen. Door mijn opgebouwde kennis en jarenlange ervaring ben ik in staat zaken snel te doorgronden en daarmee op effectieve wijze rechtsbijstand te verlenen.

Ik heb tevens de nodige ervaring in de afwikkeling van verdelingskwesties (waaronder de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden), alimentatiekwesties (zowel kinder- als partneralimentatie), omgangs- en gezagsgeschillen en vaderschapsacties.

Lidmaatschap:

  • Lid Rotaryclub Heerenveen (voorzitter 2020-2021)

Rechtsgebiedenregister:

Mr. Bijlsma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende (hoofd) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk: Burgerlijk recht
  • Personen – en Familierecht: Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen en Ouderschap en erkenning

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.