< terug Home » Blog » In gesprek met: Tjesse!

In gesprek met: Tjesse!

"Een dynamisch rechtsgebied, waar de menselijke kant een grote rol speelt"

Tjesse is sinds 2004 beëdigd als advocaat en sinds 2010 werkzaam bij Groenewegen advocaten. Daar houdt hij zich als advocaat voornamelijk bezig met de afwikkeling van echtscheidingen en verdelingen. Waarom heeft hij voor dit rechtsgebied gekozen?

Wat vind je zo leuk aan dit rechtsgebied?

Het is een dynamisch rechtsgebied met de nodige raakvlakken met andere rechtsgebieden, zeker bij de afwikkeling van echtscheidingen en verdelingskwesties. Daarnaast speelt de menselijke kant een grote rol. Mensen verkeren in een vaak moeilijke en turbulente fase van hun leven. Het geeft veel voldoening om mensen te kunnen ontlasten door ervoor te zorgen dat op juridisch vlak de zaken goed geregeld zijn. Daarbij staat voor mij altijd het streven naar een duurzame oplossing voorop en niet zozeer het juridische gelijk.

Wat is er de afgelopen jaren het meest veranderd in je werk/jouw vakgebied?

Een van de grootste veranderingen is de wijziging van de algehele gemeenschap van goederen naar een beperkte gemeenschap van goederen met ingang van 01 januari 2018. De bedoeling was dat het hiermee voor echtgenoten eenvoudiger zou worden hun eigen voorhuwelijkse vermogen buiten de gemeenschap te houden. Die opzet is geslaagd, maar bij echtscheidingen, zo is de verwachting, zal de afhandeling van de verdeling complexer worden naarmate het huwelijk langer heeft geduurd omdat vaak niet meer eenvoudig is vast te stellen wat nu het privévermogen is en wat het gezamenlijke vermogen.

Welke zaak heb je het afgelopen jaar met het meeste plezier aan gewerkt of is je het meest bijgebleven?

Dat was een kwestie met betrekking tot de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden waar ik samenwerk met mijn collega Mirjam van Egmond. In deze zaak hebben we voor het onderbouwen van de  (juridische) standpunten over de huwelijkse voorwaarden een forensisch-achtig onderzoek moeten doen naar de financiële geldstromen van partijen gedurende hun huwelijk van meer dan 20 jaar. De zaak loopt nog en we zijn erg benieuwd welke kant het op gaat. Het is in elk geval erg leuk om dit samen met een collega te doen. Dat is voor de verandering erg leuk, want over het algemeen werk ik in mijn vakgebied vaak alleen.

Wat vind jij het leukst aan je baan bij Groenewegen?

We zijn bij Groenewegen goed benaderbaar, doen niet uit de hoogte en hebben kwaliteit in een hoog vaandel staan. Het is een laagdrempelig kantoor met gemotiveerde en deskundige collega’s. Het meest waardevol in mijn werk vind ik dat de verwachtingen die ik vooraf schep richting cliënten grotendeels in overeenstemming zijn met het eindresultaat.

Vindt u dit een waardevol artikel, deel dit dan met anderen!

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem contact op met een medewerker advocatuur die op deze pagina getoond wordt. Of maak een belafspraak en vraag vrijblijvend telefonisch advies op het tijdstip dat u past