< terug Home » Blog » In gesprek met: Sjaerd!

In gesprek met: Sjaerd!

Het maatschappelijk en economisch sentiment zie ik vrijwel onmiddellijk terug

Sjaerd Elzinga is specialist in verbintenissenrecht en insolventierecht. Daar houdt hij zich bezig met incasso’s, overeenkomstenrecht en aansprakelijkheidskwesties. Wat vindt hij zo leuk aan zijn werk? En welke ontwikkelingen houden hem bezig?

Wat vind je zo leuk aan insolventierecht?

Maatschappelijke en economische ontwikkelingen zie je vrijwel onmiddellijk terug in het werk dat met deze rechtsgebieden samenhangt. Het verbintenissenrecht beschouw ik als de ‘kern’ van het civiele recht. In het insolventierecht komen veel rechtsgebieden samen, waardoor het heel afwisselend is. De meest voorkomende zaken zijn die waarbij een cliënt niet of niet volledig betaald krijgt voor wat hij of zij heeft geleverd of niet wil betalen voor wat hij/zij geleverd heeft gekregen.

Wat is er de afgelopen jaren het meest veranderd in je werk?

Er worden – terecht – steeds hogere eisen gesteld aan vakbekwaamheid, onder meer door uitgebreidere opleidingseisen.

Welke zaak heb je het afgelopen jaar met het meeste plezier aan gewerkt of is je het meest bijgebleven?

Een zaak in een faillissement waarbij een vordering van ca. 1,5 miljoen verhaald moest worden op de bestuurder. De bestuurder was overleden. Na het voeren van een gerechtelijke procedure, voorafgegaan door beslagleggingen, is een belangrijk deel van de vordering verhaald op de nalatenschap en één van de erfgenamen. Hierdoor kan het grootste deel van de schulden in het faillissement alsnog worden betaald. Dat komt niet vaak voor.

Wat vind jij het leukst aan je baan bij Groenewegen?

De grote mate van zelfstandigheid die ik bij de uitvoering van mijn werkzaamheden heb. Daardoor ervaar ik veel vrijheid. En de meeste energie krijg ik van de feedback van cliënten. Dat ze dankzij mijn interventie van een vervelend geschil af zijn en daar gelukkig(er) van worden.

 

Vindt u dit een waardevol artikel, deel dit dan met anderen!

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem contact op met een medewerker advocatuur die op deze pagina getoond wordt. Of maak een belafspraak en vraag vrijblijvend telefonisch advies op het tijdstip dat u past