< terug Home » Blog » In gesprek met: Harry!

In gesprek met: Harry!

De continue stroom van nieuwe ontwikkelingen en perspectieven is boeiend

Harry is al sinds 1992 werkzaam bij Groenewegen Advocaten en vanaf 1 januari 2000 in de rol van Managing Partner. Voor welk rechtsgebied (en) is hij verantwoordelijk? En wat vindt hij hier zo leuk aan?

Wat vind je zo leuk aan dit rechtsgebied?

Ik ben voornamelijk bezig met arbeidsrecht & faillissementsrecht. Wat ik zo geweldig vind aan dit rechtsgebied is de constante stroom van nieuwe ontwikkelingen en perspectieven, en de impact ervan op de maatschappij. Dit houdt mijn werk altijd boeiend. In het arbeidsrecht komen vaak vragen over zieke werknemers naar voren. Wat zijn de rechten en plichten van alle betrokken partijen? Wat kan er wel en wat niet? Hier kan ik helderheid in brengen.

Wat is er de afgelopen jaren het meest veranderd in je werk/jouw vakgebied?

Het hele arbeidsrecht is grondig herzien en veranderd door nieuwe wetgeving. Dit geldt trouwens ook voor andere rechtsgebieden. Je blijft altijd leren, vooral omdat ik altijd op zoek ben naar de beste oplossingen voor mijn cliënten.

Welke zaak heb je het afgelopen jaar met het meeste plezier aan gewerkt of is je het meest bijgebleven?

Een arbeidsrechtelijk conflict tussen cliënte, werkgever, en een directeur van die werkgever. De complexiteit van die zaak maakte het werken eraan interessant. En heel recentelijk, het faillissement van de Junction Group B.V. waar we binnen een kort tijdsbestek een koper moesten vinden om de klanten van de gefailleerde te kunnen blijven bedienen. Dat was een spannende tijd.

Wat maakt Groenewegen voor jou ‘anders’ dan andere kantoren?

Het is relatief kleinschalig, wat zorgt voor een open cultuur en de mogelijkheid voor collegiaal overleg wanneer nodig. De bereidheid van collega’s om samen te werken voor het beste resultaat maakt mijn werk nog boeiender en leerzamer.

Vindt u dit een waardevol artikel, deel dit dan met anderen!

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem contact op met een medewerker advocatuur die op deze pagina getoond wordt. Of maak een belafspraak en vraag vrijblijvend telefonisch advies op het tijdstip dat u past