Ondernemen en bedrijf

Net als mensen van vlees en bloed (‘natuurlijke personen’) worden rechtspersonen geboren (opgericht), krijgen zij verkering (joint venture), gaan zij trouwen (fusie), krijgen zij kinderen (alleen dochters), gaan zij scheiden (splitsing, overname) en gaan zij dood (liquidatie, faillissement). De notaris kan u hier van alles over vertellen. Hij zal niet alleen uw bedrijfssituatie bespreken, maar ook uw privésituatie.

Uw privésituatie kan namelijk van grote invloed zijn op de (voortgang van de) onderneming. Regel daarom niet alleen uw bedrijfs- maar ook uw privézaken goed. Denk hierbij onder andere aan huwelijkse voorwaarden, bedrijfsopvolging en estate planning. Bent u in gemeenschap van goederen gehuwd en gaat u voor uzelf beginnen? Dan kan het verstandig zijn de gemeenschap te laten omzetten in huwelijkse voorwaarden. Welke bedrijfsvorm het beste bij uw situatie past kan het beste in overleg met uw accountant en de notaris worden vastgesteld.

Mr. J. Dolstra (Jan) Kandidaat-notaris
Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening op dit gebied of een afspraak maken met de notaris, belt u dan gerust naar 0513-641 766.

0513 641 766 Afspraak maken