< terug Home » Advocaten voor particulieren » mw. mr. J.E.I. Bazuin

mw. mr. J.E.I. Bazuin

Advocaat

Expertise: Personen & Familierecht

Talen: Nederlands, Fries

Personen- en familierecht gaat vaak over ontvlechten; zakelijk, financieel en emotioneel. Vaak zijn partijen verstrikt in emoties. Wat ik doe, is ruimte brengen door te ordenen. Met welke financiële aspecten moet je nog aan de slag? Wat vraagt om een juridische oplossing, is een juridische procedure gewenst en kunnen we de zaken daartoe samen op een rij zetten? Geeft kijken vanuit een ander perspectief meer mogelijkheden, en kunnen mediation technieken daarbij behulpzaam zijn? Het geeft mij voldoening als ik zie dat een cliënt vervolgens een stap vooruit zet in zijn leven."

“In 1990 heb ik de keuze gemaakt voor de advocatuur en ik heb mij in 2004 bij Groenewegen advocaten toegelegd op het personen- en familierecht.

Geen enkele cliënt is gelijk, en elke zaak of dossier op het hele brede terrein van het personen- en familierecht is weer anders, van afwikkeling samenleefcontract of huwelijksvoorwaarden tot (kinder-)alimentatie. Met het stuklopen van een relatie ervaart een mens vaak chaos en breekt een nieuwe fase aan. Vanuit vertrouwen tussen u als mijn cliënt en mij probeer ik tot gezamenlijke oplossingen te komen die toekomstbestendig zijn en bij u passen. Daarvoor hoeft lang niet altijd geprocedeerd te worden.

Daarnaast kan ik door de rechtbank worden benoemd als bijzonder curator.

Naast mijn werkzaamheden bij Groenewegen advocaten heb ik in de loop der jaren diverse bestuurlijke functies bekleed waarmee ik invulling heb gegeven aan mijn maatschappelijke betrokkenheid.”

Lidmaatschappen:

  • Lid vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)
  • Lid Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFas)

Bij NOVA geregistreerd rechtsgebied:

Hoofdrechtsgebied: Personen- en Familierecht

Deelrechtsgebied:

  • Bijzonder curator
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning.